user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Om jag säger att jag vill vara hemma (från skolan) för att jag har ont i huvudet så säger mamma och pappa att det bara är på morgonen fast har det hela dagen och kan inte koncentrera mig på det jag säger. Jag har sagt det till dom men dom säger att jag ändå ska gå till skolan. Om jag säger att jag har ont i magen så säger dom samma sak och så är det med allting. Om jag har spytt är den enda gången jag får vara hemma men det händer aldrig.. Jag spydde sista gången när jag gick i 6:an och jag går i 8:an nu. Om jag är jätte snuvig så det rinner så måste jag ändå gå till skolan och det känns jätte dåligt då. Om jag har ont i halsen också. Jag har inte heller några kompisar i skolan och har jätte svårt att få kompisar.


SVAR

user-image

Hej 

Ja visst kan det vara skönt att vara hemma från skolan ibland och vara sjuk och det är ju inte kul att gå iväg till skola eller jobb om man känner sig sjuk. Jag är ju vuxen nu men jag kommer ihåg att en av de jobbigaste sakerna med att vara ung var att föräldrarna hade ansvaret och att jag inte kunde bestämma själv vad jag ville. Jag tänkte ibland att när jag blir vuxen ska jag vara hemma från skolan eller jobbet nästan varje dag, men vet du vad? Nu vill jag inte det och jag är så glad att jag gick till skolan de allra flesta dagar. Jag tror bara att dina föräldrar bryr sig om dig och tänker att det är viktigt att du går till skolan, för det är det.

När jag läser din fråga tänker jag också att det ju är jättebra att du inte har varit så supersjuk att du behövt vara hemma, att kräkas och vara magsjuk är ju verkligen inget roligt alls och inget man ens önskar sin värsta fiende. Vissa dagar, om du har feber och så, ska du ju inte gå till skolan. Om dina föräldrar ändå säger att du ska gå kanske du på skolan kan prata med en skolsköterska eller lärare så de kan göra den bedömningen istället? De kan ju verkligen sånt.

Att ha lite svårt att få kompisar kan ju också ibland vara en anledning som gör att man vill vara hemma från skolan, det kan också göra att man får ont i magen. Tyvärr hjälper det ju inte så mycket att vara hemma från skolan då utan man kanske behöver prata med någon vuxen eller syskon eller nära person om det?

Vi på Tilia finns alltid här om man vill prata, man kan chatta med oss varje kväll mellan 21.00 - 22.30 och vi har pärlkvällar och träffar där vi ses och gör mysiga saker ihop. Du är så himla välkommen att ta kontakt med oss om du vill det. Kika in på vår hemsida, där kan du läsa mer om oss och också vår chatt: http://foreningentilia.se/chatt/

Stor kram och ta hand om dig

//Charlotte


Visningar : 1474

Senaste frågorna

Se Alla