user-image
Okänd
Kille ,19 år

Jag har inte haft en flickvän på över 3 år. Det slutade riktigt dåligt med tjejen jag var tillsammans med sist så har inte velat ha något efter det , förrän ett tag sen men vet inte hur eller var jag kan träffa tjejer , är inte så bra på att prata med tjejer plus att jag har dåligt självförtroende vad kan jag göra? Och Min familj tror jag är bög det stör mig jävla mycket , har alltid haft nåt emot bögar . Är nog lite homofobisk , så blir arg när nån driver med mig om sånt och då tror dom mer på det eftersom jag reagerar så , hur får jag dem o sluta


SVAR

Hej!

Du berättar att du har svårt att träffa tjejer och att du är homofobisk. Varför har du något emot homosexuella? Är inte de människor också som har rättigheter att älska och älskas? Jag är övertygad om att du skulle reagera om du själv var drabbad, tänk tex om alla skulle hata dig för att du gillar tjejer. Hur skulle du känna och tänka? Det är en sak att man aldrig skulle kunna tänka sig att själv gilla killar, men att respektera allas olikheter och egna val är väldigt viktigt i samhället. Vi har kommit väldigt långt gällande arbetet med att acceptera homosexuella i Sverige, vi har Pride och de får gifta sig. Homosexualitet kommer att finnas och växa och det gäller att både respektera och acceptera detta. Vi har lagar som säger att de har rättigheter precis som heterosexuella. 

Jag tror att för att kunna hitta en vettig tjej, så bör du nog jobba lite mer med dessa saker, för att ens kunna förvänta dig att du själv ska bli respekterad. Du berättar att du även känner att du har dåligt självförtroende. Hur mycket har du jobbat kring att förbättra det? Det finns flera självhjälpsböcker man kan köpa/låna som handlar om hur man förbättrar det. På internet finns även många tips. 

Vilka olika saker har du testat för att hitta tjejer? Nätdejting, speeddejting, börja i olika fritidsaktiviteter, kollat runt bland dina vänners vänner, försöka på jobb eller skola osv. Man ska även komma ihåg att kärlek kommer när den kommer, det är inget man får stressa fram. Du är väldigt ung, din tid kommer. Det farliga är om man börjar jämföra med alla andra. Det är så olika hur lång tid det tar och på vilket sätt man hittar någon. 

Har du analyserat kring ditt förra förhållande om vad det var som gick snett? Kanske det bara räcker med att göra precis tvärtom än det förhållandet.


Visningar : 1426

Senaste frågorna

Se Alla