user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej , jag är 15 år gammal! Jag har blivit mobbad i 3år. De sista året är nu värst. Jo varför de ? För att jag blir mobbad av en med adhd och aggressionsproblem .. och hon gör så att jag inte känner mig trygg eller säker nånstans.


SVAR

Hej!

Du berättar att din mobbning pågått i 3 år, under dessa år, är det någon vuxen som vetat om detta eller som gjort något åt detta? Det låter ju som skolan inte alls jobbar med att förbättra din situation i skolan, för du har rättigheter att kunna känna dig trygg och säker. Skolan MÅSTE enligt lag agera på den mobbning du utsätts för och lösa problemet som finns. Vet dina föräldrar om denna mobbning som har pågått och som nu även pågår? Hur har de i så fall försökt få skolan till att agera? Om ingen vuxen vet om detta, så försök hitta någon som du känner förtroende för eller som du känner kan vara vettig. Vågar du inte prata med den, skriv en lapp eller ett mail till den. Att någon vuxen får veta detta är en nödvändighet, för att ens något ska kunna förbättras. Rektorn måste även kopplas in, för det är rektorn som har huvudansvaret. 

Mobbare som har adhd är inte ovanligt. Jag vill vara tydlig med att det är inte alls ditt fel till att du blir utsatt. Jag förstår såklart att det kanske kan kännas så. Har du någon vän att vara med? Om du har det, så föreslår jag att du pratar lite med den, så kanske den kan hjälpa dig att gå till någon vuxen. Du berättar för lite kring din situation för att kunna säga så mycket mer och kunna hjälpa dig mer än såhär. 

Du får gärna skriva igen och utveckla detta. kram


Visningar : 1307

Senaste frågorna

Se Alla