user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej! Jag vill komma bort hemifrån men vet inte hur. Mina föräldrar behandlar mig inte rättvist, jag har en bror och en syster som får allt dom vill ha medans jag måste använda egna pengar + att jag har inga. Jag måste jobba om somrarna för att sedan kunna ha pengar till kläder och andra behov. Min mamma skriker på mig nästan varje dag och även min pappa gör de. Jag får alltid höra att jag är då dålig på allt. Jag har försökt få allt bra i över ett halv år men de blir bara värre och värre, mamma hotar mig med en massa, vad ska jag göra? Är väldigt tacksam för svar.


SVAR

Hej, tack för att du delar med dig av din situation. <3 

Att känna sig orättvist behandlar är oerhört jobbigt. Jag förstår att du känner att du vill komma bort hemifrån, men ofta hjälper det inte att fly från problemen utan det är viktigt att försöka lösa dem på plats. Jag tänker, att det kan vara en idé att du pratar med någon i din närhet om detta. Kanske mormor/morfar, farmor/farfar, lärare, släkting, vuxenvän? Så att ni tillsammans kan prata med dina föräldrar om hur du känner och få ändrat situationen. 

Vill du snacka mer om din situation vill jag tipsa dig om att Föreningentilia har öppen chatt varje kväll och att vi finns här för dig, för att lyssna, stötta och vägleda. <3 Du är inte ensam.

Kramar,

Madeleine 


Visningar : 1836

Senaste frågorna

Se Alla