user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag mår så himla dåligt, känner ångest på dagarna & gråter på kvällarna. Jag vill inte må såhär eller vara såhär längre. Jag tycker inte om mina vänner & vill mest av allt flytta & få börja om. Mina föräldrar är ledsna och oroliga för dem ser hur jag mår och det får mig att må ännu sämre för jag vill att dem ska må bra. Dem betyder allt för mig och bara tanken på att jag gör dem ledsna får mig att må 100 gånger sämre. Jag vet inte vad jag ska göra längre för jag orkar inte mer. Jag orkar inte gå till skolan & möta alla människor jag inte tycker om. Det är inget fel på dem, dem är inte elaka eller dryga utan jag trivs bara inte med dem & vi har inte samma humor osv. Jag skrattar nästan aldrig längre. Vad ska jag göra?


SVAR

Hej, tack för att du delar med din av din situation. <3 

Att må dåligt och vara nedstämd i perioder, framförallt under de mörkare årstiderna är vanligare än man tror. Att känna, att man vill förändra situationen, och ta sig vidare - det är starkt! 

Du skriver att du inte trivs i den tillvaro du har nu, och givetvis påverkar det ditt mående. Man skall omges av personer som man tycker om, som fyller en med energi och som gör en glad. Skratta är balsam för själen. <3 

Ibland kan det vara svårt att ta sig vidare, att hitta nya spår och vägar i livet som leder till en ljusare tillvaro, vare sig det är att stanna kvar i den umgängeskrets man är, eller helt byta och starta om. Då kan det kännas skönt att få stöd av någon som bara finns där, som lyssnar och som själv kanske gjort en liknande resa. Föreningen Tilia erbjuder denna form av stöd, pepp och vägledning och jag vill därför tipsa dig om att surfa in på hemsidan för att se om det är något där som passar just dig.

Kom ihåg, att i perioder känns livet skit men det blir bättre! 

Kramar,

Madeleine


Visningar : 1379

Senaste frågorna

Se Alla