user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Jag är 19 snart 20 år och har varit tillsammans med min pojkvän i 3 år nu, han är 3 år äldre än mig. Jag har börjat tvivla på vårt förhållande och känner mig instängd på något sätt, trots att jag älskar honom så stör jag mig på allt han gör. Han är liksom för mycket och de stör mig. Det hade varit skönt att vara singel ett tag och kunna gå ut och flörta med andra killar och inte bara samma hela tiden… Jag känner att jag inte får leva ut min festperiod. Men samtidig är jag rädd för att förlora en fin person som verkligen bryr sig om mig. Jag känner efter hela tiden men kommer inte fram till något.


SVAR

Hallå, tack för att du skickade in din fråga och delade med dig av din situation.

Ibland är det svårt att komma fram till rätt beslut, och jag tror att vi alla gör på olika sätt för att nå dit. Ibland tar man också fel beslut, men då lär man sig av sina misstag.

När det gäller om man skall stanna i ett förhållande eller gå vidare så brukar jag tänka och fundera på när jag mår som bäst, är det med han/henne eller utan han/henne? Därefter kan man alltid fundera på om det är han/hon man har lust att dela resten av sitt liv med? Det kan också vara en bra idé att fundera på om man kan se sig själv ihop med någon annan, och tänka igenom hur det känns om ens nuvarande partner skulle ha någon annan? 

De tankarna du ställer dig är för mig fullkomligt naturliga, men det gör dock inte att beslutet är lättare att ta. Att ha en period i livet där man lever ut sin ungdom och får testat gränser, är något som många ungdomar vill och har lust att uppleva, så jag är helt säker på att det finns många där ute som delar dina tankar och känslor, men svaret på din fråga finns endast i dig.

Känn efter längst in i magen och i hjärtat, vad vill du? <3

Stor kram,
Madeleine


Visningar : 1089

Senaste frågorna

Se Alla