user-image
Okänd
Kille ,12 år

Hej! Jag har länge vetat att jag har ADHD och har inte haft några stora problem förut, men inte för så länge sen så kom en väldig sorglig period och där är jag fortfarande. Så just nu är jag väldig ledsen över mitt liv och har ingen gnista för livet. Jag är otroligt smal och svag, för jag kan knappt äta. Min medicin concerta raderar aptiten helt. Hur ska jag få mer fett på mig? Jag har inte vänner för jag är usel på sociala saker. Föräldrarna vill jag inte prata med om det här. Snälla hjälp! Jag hatar mitt liv just nu och allt är tråkigt!


SVAR

Hej, tack för att du delar med dig av din situation. 

Det låter som att du kan behöva stöd från någon som bara finns där och lyssnar. Jag vill därför tipsa dig om Föreningen Tilia som erbjuder olika former av stöd till er ungdomar där ute. Jag är själv en del av föreningen, och vi finns här för dig! <3

Tyvärr är nedsatt matlust en biverkning av concerta och det kan därför vara svårt för dig att gå upp i vikt. Mitt tips är att du snackar med din läkare om det, kanske finns det någon annan medicin som passar bättre för dig? Eller kanske kan din läkare dela med sig av tips och råd för att öka aptiten? 

Kom ihåg, det blir bättre! 

Varm kram,
Madeleine


Visningar : 1280

Senaste frågorna

Se Alla