user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag har väldigt mycket komplex över min kropp. Jag tycker att jag är överviktig (jag väger 52 och är 153 i längd och är 16 år). I tidigare åldrar har jag blivit mobbad för att jag är tjock och överviktig. Jag har tidigare skärt mig på magen bara för mobbningen och för att jag själv tycker att jag är tjock. Har du något smart tips på hur man går ned i vikt snabbt och hur mycket man ska väga när man är så lång och så gammal som jag?


SVAR

Hej, tack för att du skickade in din fråga. :) 

Det låter absolut inte som att du är överviktig och jag tycker därför inte att det känns aktuellt att ge dig några tips på hur man går ned snabbt i vikt. Dessutom är snabb viktnedgång aldrig ett bra alternativ. Jag vill istället poängtera vikten av att ha en sund livsstil, att äta regelbundet och röra på kroppen, det mår alla bra av. Ta hand om din kropp. 

Jag förstår att du kämpar mot jobbiga tankar och ibland kan det kännas lättare när man får snackat om det. Jag vill därför tipsa dig om Föreningen Tilia som har öppen chatt varje kväll. Vi finns här för att lyssna, stötta och vägleda. Vi finns här för dig och har alla egna erfarenheter från dåligt mående. <3 

Stor kram,
Madeleine


Visningar : 1199

Senaste frågorna

Se Alla