user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Det är så att jag har blivit utsatt 3 gånger för övergrepp…. Jag har jätte svårt att hantera saker när jag har annat i skolan att göra så jag hinner inte fundera på hur jag ska hantera det eller sånt.. Har du något tips på hur man kan lära sig att hantera de på ett bästa sätt utan att det tar lång tid? Förutom övergreppen så har jag även blivit utsatt för mobbning i tidigare ålder och även blivit hotad på olika sätt och misshandlad. Efter allt som jag har blivit utsatt för så har jag fått ett otroligt dåligt självförtroende och fått mycket komplex över min kropp och har gått ned en del i vikt genom att jag äter mindre och jag gör det även nu. Har du ett tips på hur man får ett bättre självförtroende?


SVAR

Hej, tack för att du skickade in din fråga till mig.

Du är stark som delar med dig av din situation och sträcker ut din hand för att få hjälp och stöd. Det är svårt att hantera allt som du har gått igenom på egen hand, och många gånger kan det kännas lättare om man har någon som stöttar en och som finns där och lyssnar. Kanske har du någon nära vän eller anhörig som du kan anförtro dig till? Som kan stötta dig när allt känns svårt och jobbigt? <3 Annars vill jag tipsa om Föreningen Tilia, vi erbjuder olika former av stöd, förhoppningsvis har vi något som passar dig. Här kommer en länk till oss: Föreningen Tilia.  


Efter mobbning och dåliga bemötanden kan ens självbild vara skadad, man kan känna sig mindre värd och till och med ogilla sig själv. Att få bättre självförtroende grundas i att man arbetar upp en positiv bild av sig själv och verkligen boostar sitt inre. Det hjälper att berömma sig för saker man gjort bra, att ge sig själv komplimanger och att uppskatta sig själv. 


Några boktips som jag tänkte kunde passa bra för dig och hjälpa dig i att stärka ditt självförtroende. <3

Självkänsla på djupet av Marta Cullberg Weston

Självkänsla av Gunilla Masreliez-Steen och Maria Modig

Lev med din kropp (Om acceptans och självkänsla) av Ata Ghaderi och Thomas Parling

Samlade tankar om självkänsla av Mia Törnblom

Du äger! (för tonåren) av Mia Törnblom


Kom ihåg, du är inte ensam, vi finns här för att stötta dig. <3

Varma kramar,

Madeleine


Visningar : 1454

Senaste frågorna

Se Alla