user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hejsan! Jag är en tjej på 17 år och har aldrig druckit alkohol. Jag vill inte och kommer inte förens jag känner att jag vill. Detta är inte heller något som brukar vara problemet utan idag har ungdomar problem med att dricka för mycket. Och därför tycker jag denna frågan också är viktig. Vad ska man göra när man inte dricker, men vännerna tjatar och frågar. Jag har väldigt problem med vänner som tjatar, dem vet att jag inte dricker men ändå frågar de… ”Varför dricker du inte?” ”Har du aldrig druckit? säger dem ”Nä” säger jag ”Aldrig? Inte ens…” säger dem ”Nä, det är inte ens lönt att fråga, inget, nada” säger jag och detta kan hålla på längre. Jag har nu tröttnat på att höra detta, jag kommer smälla av snart. Jag skulle verkligen behöva kunna säga ifrån och få tyst på dem. Men jag vet inte hur eller vad jag skulle säga. Jag känner heller inte för att ta ett ”snack” för så seriöst är det inte utan bara kunna säga ifrån på ett snitsigt sätt.


SVAR

Hej du modiga starka!

För det första: "Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen"

(Den kan du använda rakt upp och ner)

Jag har ingen aning om var du bor men här i Stockholm ser vi en ny trend som smyger sig in bland unga. Det nyktra alternativet. Tyvärr finns det även andra trender som pekar åt andra hållet men fördelen med en stor stad är att det finns plats för många yttringar.

Du känner kanske till att det finns en nystartad komediklubb som heter sober här som startats av Mårten Andersson (Raw). Han borde vi för övrigt intervjua här på ungdomar.se! (Ping redaktionen)

Hur som helst. Det finns ofta fler än en själv som tänker likadant men som inte är lika starka som du utan som faller för grupptrycket. Jag säger bara! Håll i - Håll ut! Stå upp för dig själv. Du har rätt att göra val som du tror är bra för dig. Grejen är när du gör det skickar du signalen till lite mer osäkra som kanske också gör ett annat val nästa gång.

Slutligen vill jag tipsa om lite sidor som kan ge dig positiv förstärkning och kanske erbjuda ny gemenskap för dig:

http://smartungdom.se/

http://www.drugsmart.com/

Heja dig!

Ersta Uffe


Visningar : 1255

Senaste frågorna

Se Alla