user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Hej, jag såg att du kunde lite om träning, så tänkte kolla om du kunde svara på min fråga! Jag vill komma igång med träningen igen, jag tränade lite innan och då gick det bättre i skolan för mig, plus att jag fick lite snyggare mage. Men nu har jag börjat om gymnasiet och har tittat lite på motivation för att träna, och joggning verkar vara det bästa alternativet då jag inte har så mycket pengar att röra mig med. Men räcker det med bara löpning eller behöver jag göra nåt mer för att jag ska bli nöjd samtidigt bli mer klar i huvudet?


SVAR

user-image

Hej!

Vad härligt att du kunde se en koppling mellan fysisk aktivitet och att du blev bättre i skolan, det är ju en jättepositivt effekt och forskning visar ju också att regelbunden träning gör att man blir piggare och orkar mer även mentalt.

Jag tycker löpning är en bra träningsform, precis som du nämner är den billig, du kan springa när du känner för det och du aktiverar hela kroppen.

Jag tycker att det är viktigt att träningen känns rolig och inte kravfylld. Gillar du att springa så kör på det, det man tycker är kul är oftast det som blir av. Dessutom får du ofta dagsljus och frisk luft på köpet vilket är positivt.

Börja med att gå ut lugnt och spring någon gång i veckan, först lite kortare distanser, runt 5 km. Sedan kan du trappa upp allteftersom. Du kan också springa kortare intervaller en gång i veckan om du vill det. Det brukar göra att man får endorfiner och piggnat till. Om du sedan känner för det tycker jag du kan kombinera din löpning med lite mage och ryggträning (core). Finns mycket bra övningar på nätet som du kan göra hemma.

Viktigast av allt är att ha mål som har med välbefinnande, styrka och energi att göra. Fokusera på det och ät ordentligt så kommer alla andra effekter (som stark mage) att komma på köpet.

Lycka till! 


Visningar : 1241

Senaste frågorna

Se Alla