user-image
Okänd
Tjej ,20 år

Hej! Jag har mått dåligt i mer än sju år. Jag har ett självskadebetende som jag haft i fem år jag skär mig ofta och djupt. Ingen tar mig på allvar jag har gjort åtta st självmordsförsök allt ifrån skära av pulsådern till överdos, hängning m.m. Men ändå tar ingen mig på allvar, jag orkar inte kämpa mera, mina föräldrar är alkohol och drog missbrukare så som kan jag inte prata med. Vad ska jag göra?


SVAR

Hej fina du,

Tack för att du vågar ställa din fråga! 

Jag blir verkligen ledsen när jag hör att ingen tagit dig på allvar. Jag ser ju att du mår väldigt dåligt och behöver hjälp för att kunna må lite bättre. 

Du ska veta att du inte är ensam, varken om att må dåligt eller att inte få den hjälp som behövs. Ibland är det svårt att hitta rätt i vården, men det finns hjälp att få. Det handlar om att kämpa på och ha tur och hitta rätt. 

Jag förstår om du inte vill prata med dina föräldrar, det låter som att de kanske inte är de vuxna som de borde vara för dig. Vet du själv om det finns någon du litar på? En vän, eller annan i din närhet? 

Jag vill också tipsa dig om att ta kontakt med Föreningen Tilia. Där kan du både maila, chatta eller ringa till deras stödpersoner. De kommer att lyssa på dig och ta dig på allvar. Du kan nå dem på:

http://foreningentilia.se/ eller här i Stöd och svarpanelen.

Ta hand om dig! 


Visningar : 1373

Senaste frågorna

Se Alla