user-image
Okänd
Kille ,15 år

Hej Jag och en tjej kompis har varit väldigt bra kompisar sedan i somras. Vi har under loppet av 1-3 månader myst bara vanligt mys inga pussar intet sånt bara mys Efter någon månader började vi pussas och sånt och det gick vidare till smekningar osv (inte sex) men nu skrev hon att hon gillar mig. Jag gillar henne som kompis men inget mer. Vi är bra kompisar men hon tycker att det är pinsamt att vara med mig eftersom att jag vet att hon gillar mig. Hur fan ska jag göra för att fortfarande behålla våran starka vänskap men att hon ändå ska må bra?


SVAR

Hej, tack för att du skickade in din fråga och delade med dig av din situation, jag hoppas att jag kan ge dig lite tips på vägen.

Först vill jag säga att jag tycker att det är väldigt fint av dig att försöka ta vara på er vänskap, jag förstår att situationen är skitjobbig för er båda två. 

Det är bra att du vet att du gillar henne om kompis men inte mer, och att du är tydlig med det. Men kanske behöver du ge henne lite ”space” ett tag. Förklara för henne vad du känner och fråga om det kan vara ett alternativ. Sen rekommenderar jag att du inte tar initiativ till pussar osv. Detta kan ge henne förhoppningar om, att du kanske någon gång kommer att vilja någonting mer, och kommer göra att hon finns kvar i den bubblan av kärlekstankar och hopp. 

Så, snacka med henne om vad du känner och beskriv att du gärna vill ha kvar henne som vän, men att du samtidigt förstår om hon behöver ”space” ett tag framöver. Visa att du fortfarande tycker om henne (fast endast som vän) och spela inte med hennes känslor. Det är alltid svårt att komma tillbaka till den vänskapsrelation man hade innan, men jag håller tummarna för att det lyckas för er. Det viktiga är att ni kör med öppna kort, och låter det ta den tid det behöver. Ha tålamod.

Kram,

Madeleine


Visningar : 1179

Senaste frågorna

Se Alla