user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! I Höstas började jag på gymnasiet och började i en ny klass där jag umgås väldigt mycket med två personer, en av mina närmaste tjejkompisar och en kille jag inte kände sedan innan. Vi tre spenderar nästan all tid ihop och i början av höstterminen var jag och denna kille väldigt ”på” varandra och typ ”mysiga/klängiga”. Jag fick en känsla av att han började få känslor för mig. Jag sa då ifrån väldigt tydligt och förklarade att jag inte såg honom mer som än som en vän. Terminen gick och vi blev mindre och mindre ”på” varandra. Problemet är att jag i oktober/november började få känslor för honom… Jag lät jullovet gå och hoppades bara att känslorna skulle försvinna men det gjorde de inte, snarare tvärt om… Jag är väldigt rädd för att berätta vad jag känner för honom eftersom vi är så nära vänner och det vill jag verkligen inte sumpa.. Han är också väldigt svår att läsa av och vi pratar nästan aldrig om känslor osv.. Om det nu skulle vara så att han gillade mig också är jag rädd att det inte skulle fungera för att vi går i samma klass och umgås mest hela tiden. Känner han inte samma sak är jag rädd att det kommer bli väldigt svårt att fortsätta umgås efter han vet hur jag känner.. VAD ska jag göra och HUR berättar jag det för honom? Känner mig jätte vilsen och vet inte alls vad jag ska göra…


SVAR

Hej, tack för att du delar med dig. 

Det är svårt för mig att råda dig till vad du skall göra, det tror jag att du innerst inne själv vet. Vad känns rätt för dig? Vad vill du göra? 

Om du bestämmer dig för att berätta för honom, så vill jag tipsa dig om att göra det när ni är ensamma, öga mot öga. Då kan du se hans reaktion, samtidigt som ni får möjlighet att snacka om hur ni skall gå vidare, vad han känner och vad som kommer att hända nu. 

Vad du än bestämmer dig för, så hoppas jag att du följer din magkänsla. <3

Kramar,
Madeleine


Visningar : 1110

Senaste frågorna

Se Alla