user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Hej! Jag har varit kär i en kille i ett och ett haft år och är i bråk med honom, han bytte klass ifrån min sen. Det gick alldeles för långt. Nu har jag sett bevis på honom att han gillar mig men jag får skuldkänslor för att det kanske inte kommer att bli något mer än bråk mellan oss. Jag kan inte berätta för honom att jag gillar honom för att jag är rädd att han kommer att sprida det till andra i skolan och inte ta mig på allvar eller kanske slå mig så att jag får skador som redan har hänt en gång. Vad ska jag göra??


SVAR

user-image

Hej

Tack för din fråga. Jag har ju inte hela historien men av det du beskriver i din fråga så tycker jag inte att det låter som en speciellt bra relation? Om man känner som du, att man kanske är rädd att det ska bli bråk eller att man ska må dåligt tänker jag att det nog är bäst att inte gå in någon djupare relation med den killen. Ofta talar magkänslan om för en vad som är rätt och om du lyssnar på den vet du nog innerst inne vad du vill göra? Om du känner dig rädd eller orolig för att bli slagen låter det ju som att du någonstans tänker att det inte är helt rätt?

Jag skulle vilja säga till dig att du ska tänka att du är värdefull och värd att få träffa en kille som är schysst och behandlar dig väl och som du kan ha roligt med och våga vara dig själv med. Ibland känns det kanske som om man aldrig kommer träffa någon ny och känslor för en person kan man ibland inte styra men som sagt, rädsla, oro, misstänksamhet och sådana känslor ska man inte förknippa med fin kärlek tycker jag.

Ibland kan det vara bra att tänka påvad du själv hade gett för råd om en av dina bästa vänner kom och beskrev den frågan du skrev till mig nu, vad hade du svarat henne?

Mitt råd är att ligga lite lågt med den killen och försöka fokusera på andra saker istället.

Lycka till och hör gärna av dig igen med hur det har gått.

Kram Charlotte


Visningar : 1188

Senaste frågorna

Se Alla