user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Jag hade sex med en kille för ett par veckor sen, Jag har verkligen haft ångest över det här pga flera anledningar men speciellt två. Han använde inte kondom och nu är jag orolig att jag är gravid. Han kom inte i mig eller så men kan man bli gravid ändå? Och dessutom så ville jag inte egentligen alls men när jag sa nej blev han bara sur och struntade i mitt nej. Jag vågade inte göra motstånd eftersom vi känner varandra väl och jag vet inte hur jag ska göra för att slippa ha ångest över det här.


SVAR

Hej <3

När man har sex utan skydd finns alltid en chans att man blir gravid, även om killen inte kommer i tjejen. För att ta reda på om du är gravid eller inte så kan du köpa ett graviditetstest på apoteket. 

Jag förstår att det var en jobbig upplevelse för dig, men du sa nej, det var han som gjorde fel som fortsatte och det är han som skall ha dåligt samvete. Ibland kan det hjälpa att snacka om det man varit med om för att bli starkare och ta lärdom från det. Jag vill därför råda dig till att snacka om det du upplevt. Föreningen Tilia erbjuder chatt varje kväll och du är varmt välkommen in i chatten för att snacka med någon av oss volontärer om din situation och hur du kan gå vidare. 

Kom ihåg att din kropp är ditt tempel. Om någon annan vill göra något med din kropp som du inte vill så har du all rätt att göra motstånd och säga ifrån. Det spelar ingen roll om det är någon du har känt i många år, eller om det är någon du nyss har mött. Det som är viktigt, är att du inte låter någon kränka din kropp eller dina åsikter, detta är något man blir bättre på med tid och något som man lär sig. Det blir bättre. <3 

Kom ihåg, det var han som gjorde fel, inte du. 

(OBS: Vill du anmäla händelsen så kontakta din polisstation.)

Kramar,

Madeleine


Visningar : 1670

Senaste frågorna

Se Alla