user-image
Okänd
Kille ,18 år

Hej, för inte då jätte längesen var jag inne i en ätstörning som som vanligt innebar full kontroll av allt. Nu misstänker jag att den är på väg tillbaks för har haft jättesvårt att sluta tänka på mat och vikt. Skillnaden är målen. Nu vill jag liksom väga 95-100 klo muskler förut ville jag väga lite och var rädd för kalorier. Nu satsar jag på kalorier för att gå upp men vad ska jag göra känns som att jag inte har ett hälsosamt beteende nu heller. :/


SVAR

Hej, tack för att du skickade in dina tankar och funderingar. 

Det är bra att du är uppmärksam på att du inte har ett hälsosamt beteende till mat och vikt, det är första steget till att återta kontrollen. Nästa steg är att snacka om hur du har det, ignorera inte dina tankar, var istället öppen med dina problem och försök styra tankarna  åt rätt håll - låt inte dem styra dig. Kanske behöver du snacka med någon professionell för att få stöd, hjälp och verktyg till att hitta en sund livsstil? Eller kanske vill du börja med att snacka med någon vuxen i din närhet?

Jag vill också tipsa dig om att du är varmt välkommen i chatten hos Föreningen Tilia, vi finns här för dig och bollar gärna tankar och idéer! 

Kom ihåg att ett hälsosamt liv handlar om att må bra i kropp och knopp, det handlar inte om siffran på vågen. 


Kram,
Madeleine 


Visningar : 1030

Senaste frågorna

Se Alla