user-image
Okänd
Tjej ,13 år

hej Björn jag är en 13 årig flicka som i ungefär hela mitt liv blivit kränkt och illa bemött av tjejer. hela mitt liv har jag haft lätt att prata med killar. jag har inget självförtroende eller något med mig att göra alls. jag är rädd för en bro jag måste gå förbi varje dag som jag ska till skolan. jag är rädd att jag slutar tänka och hoppar ner för den. Det skulle vara kul om du svarade och hade någon ide om hur jag skulle hantera detta:)


SVAR

Hej!

Du berättar att du blir kränkt av tjejer och varit det länge. Det är allvarligt att du blir det. Hur mycket vet skolan och andra vuxna om det? Det är vuxnas ansvar att se till så du mår bra och blir behandlad på ett bra sätt. Dessutom har skolan ansvar att se till så du känner dig trygg i skolan och inte blir utanför eller kränkt. Har du försökt hitta någon vuxen du känner förtroende för, som du kan berätta detta för?

Du berättar även om hur du får jobbiga tankar varje gång du ska passera bron till skolan. Får du dessa tankar varje dag? Har du andra slags tankar om att ta ditt liv? Om du har starka självmordstankar är det enormt viktigt att du berättar detta för någon vuxen, dessa tankar är riktigt farligt om man bär på helt ensam. Kanske du ska prata med kuratorn på skolan eller gå till ungdomsmottagningen för att få samtalsstöd där. 

Finns det någon annan väg till skolan? Om det inte finns det, vad har du testat för att få bort dessa tankar om att hoppa? Kanske det skulle underlätta att ha hög musik i öronen, gå med någon eller tänka på något roligt som kanske kommer hända under dagen. Kanske du ska jogga över bron eller ringa någon? Här gäller det att lära sig att hantera sina impuls tankar. Då brukar distraktion fungera ganska bra, dvs att man distraherar tankarna på något helt annat än bron.

Hör gärna av dig igen! Kram


Visningar : 1346

Senaste frågorna

Se Alla