user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Har på senaste tiden börjat tänka väldigt mycket på min vikt och så då min familj börjar bli lite orolig. Fyller 15 om någon månad, är 164cm lång och väger för tillfället strax över 46kg, är detta en hälsosam vikt? Min storasyster säger att jag behöver väga minst 51kg men det tycker jag låter lite mycket? Tack!


SVAR

user-image

Hej

Du är ju så ung och har hela livet framför dig och ska ju ha energi att göra massor med roliga saker med dina kompisar och din familj, då är det ju så synd att du ska behöva gå runt och tänka på vikten hela tiden?

Jag vet att det är svårt när man väl börjat tänka på det och det blir som en ond cirkel. Av det du beskriver tycker jag att du väger för lite. Om man skulle titta på ditt BMI så antyder det att du är underviktig. Jag håller med din syster om att några kilo mer skulle vara mer hälsosamt för dig, Det man kanske glömmer tänka på ibland är att kroppen inuti också måste må bra, inte bara utsidan och om man börjar svälta sig så händer det en massa dåliga saker i kroppen som att man kanske förlorar sin mens, inte växer som man ska, blir frusen och yr, lite nedstämd, trött och så vidare.

Försök att slappna av lite och inte försöka styra det där så mycket så kommer det lösa sig av sig själv. Känner du att du inte kommer ur dina tankar på vikten tror jag det är bra om du kan prata med någon om det, kanske en skolsyster eller någon du litar på, bra att du är uppmärksam på dig själv och att du frågar.

Kram Charlotte


Visningar : 6576

Senaste frågorna

Se Alla