user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag är en tjej på 15 år 170cm lång och väger 63kg, är de normalt? Jag vill gå ner i vikt så jag väger 57 men hur ska jag göra? Tacksam för svar puss❤️


SVAR

user-image

Hej

Tack för din fråga.

Din vikt är helt normal och jag ser ingen anledning till varför du ska gå ner i vikt alls.

I dagens samhälle får vi hela dagarna en massa budskap om hur vi ska se ut, dessa bilder och ord kommer från media, tidiningar, tv, bloggar, filmer osv. Men i verkligeheten ser vi ju alla olika ut, eller hur? Om du tittar dig omkring på stan, i skolan och andra platser så kommer du märka att alla ser väldigt olika ut och vi har alla olika kroppsbyggnad och benstomme, därför tycker jag inte man ska stirra sig blind på just vikten eller en specifik siffra.

Hur kommer det sig att du vill gå ner i vikt? Finns det något du tror skulle bli bättre om du gick ned i vikt? Ibland kan man tänka att man skulle bli lyckligare av att gå ner i vikt men det blir sällan så i längden. I längden blir man lycklig av att göra sådant som är roligt, umgås med de personer man tycker om och av att vara frisk. Eller vad tror du?

Kom ihåg att du är viktig för den du är och att det är inte din vikt eller utseende som avgör det. Satsa på att röra på dig och hitta en aktivitet som du gillar och ät regelbundet så kommer resten att lösa sig av sig själv.

Kram Charlotte


Visningar : 9197

Senaste frågorna

Se Alla