user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag har en ätstörning av något slag (vi har i te sökt för det så jag vet inte vilken). I vilket fall som helst så är jag 176cm och vill gå ner i vikt. Under 50 kg vill jag väga iallafall. Just nu väger jag 53kg. Men jag vet inte om jag kommer att vara nöjd där heller. Men finns det någon viktgräns/BMI där man måste stoppa för att inte dö? För dö vill jag inte. Jag vill bara bli smal. Och hur länge klarar man sig helt utan mat om man dricker vatten? Går man ner i vikt fort då? Det blev en väldigt flummig fråga, men hoppas att du förstår.


SVAR

user-image

Hej

Hej,

Du behöver absolut inte gå ner i vikt. Att ge sig in i den spiralen med viktnedgång och mål med det kommer bara sluta i att du mår sämre och sämre. Att inte äta eller dricka är att skada sin kropp och slutar du med detta kan det hända att du hamnar på sjukhus vilket inte är roligt och du kommer inte gå ner sabbare för det. Jroppen behöver mat och vätska för att ämnesomsättningen ska fungera. Vad som händer är att du bryter ner dina muskler och att dina organ, inuti kroppen tar stryk. Dessutom kommer du bli frusen, yr och deppig om du inte äter eller dricker.

Jag tänker snarare om det här är något som går ut över din vardag och om du har mycket tankar på om din vikt är ok eller ej, försök ta någon typ av hjälp och prata med någon i din närhet. Det kan vara skönt att få någon annans syn på det man går och tänker på, så man inte snurrar in sig helt i sina egna tankar.

Skulle det vara så att du känner att du vill veta vart du kan vända dig, hör av dig igen. Var rädd om dig!

/Charlotte


Visningar : 1272

Senaste frågorna

Se Alla