user-image
Okänd
Tjej ,15 år

heej, jag och min bästa kompis har fått jobba tillsammans på ett stort arbete I svenskan och det har inte gått bra alls. vi började småtjafsa om visa saker men började bråka mer och mer på grund av svenskan, vi bråkade inte hela tiden men det blev till och med så att vi bråkade någon enstaka gång utanför skolan också…. senast vi bråkade var I fredags och hon är arg på mig och jag är ledsen, det slutade med att jag igår frågade henne om hon ville gå på en teater med mig för att en av våra bästa kompisar är med I den. hon svarade då att hon går men bara för hans skull och att hon fortfarande är ledsen och arg på mig. sedan skrev hon att hon tyckte att vi kanske borde sluta att vara kompisar vilket gjorde att jag satt och grät länge o mycket I sängen. jag skrev att jag inte villa att det skulle vara så här, att jag ville inte förlora henne på grund av att hon betyder så mycket för mig…’ hon skrev okej men det känns fortfarande skit för att hon skrev det att vi kanske borde sluta vara kompisar, gud jag börjar ju gråta medans jag skriver det här. aa men iallafall, vad kan jag göra för att fixa det här?


SVAR

Hej!

Du berättar om hur du och din kompis har börjat bråka oftare än tidigare och att du blir ledsen av det vilket jag förstår. De flesta människor bråkar ibland, även med dem man älskar mest av allt i världen. Det betyder inte alltid att ni är dåliga vänner för varandra, utan snarare har vågat erkänna att ni har känslor som väckts av detta tjafs.

Ibland är det bra att bråka lite, för att rensa luften och berätta för den andra vilka känslor och tankar man har inför situationen som uppstått. När man bråkar är det även viktigt att ge varandra tid att fundera vad det är man egentligen vill med kontakten. Därför är det bra att låta det gå några veckor då man inte pratar så mycket, för att sedan se om man fått mindre eller starkare känslor för att bli bra kompisar igen. Man kan då komma fram till att antingen så är ni inte gjorda för varandra längre (kanske växt ifrån varandra) eller så är det så att ni får ännu starkare band mellan er som kompisar. Det är viktigt att ni båda känner att ni vill vara kompisar, för om bara ena vill det så faller hela kontakten.

Det är dessutom inte ens säkert att detta bråk om svenskan handlar om det ni bråkade om. Det kan vara så att någon av er mår dåligt och får ut era känslor på det sättet.


Visningar : 1467

Senaste frågorna

Se Alla