user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Hej ! Jag känner mig ful, ansiktsmässigt när jag befinner mig bland vackra/snygga killar. ._. mening att typ ” Omg, han är skitvacker, varför skulle han gilla mig!?” ungefär så. OCH! när jag går utanför dörren och det är kallt, då blir min näsa skitröd, då känner jag mig ännu fulare..


SVAR

user-image

Hej

Tack för din fråga. Att näsan blir röd när du går utanför dörren är du inte ensam om i kalla Sverige och det är nog något du bara får försöka leva med. Det är ju ett fenomen som de flesta får och inget som någon mer än du noterar som udda eller konstigt, tänker jag. Du får glädja dig åt att sommaren snart kommer och att näsan då blir mindre röd.

Det verkar som att du nedvärderar mycket som har med din person att göra? I alla fall ditt yttte? Mycket av det handlar om att du kanske har skapat dig en negativ självbild och det får du försöka jobba lite med.  Ingenting i din fråga antyder att du får  negativa kommentarer från omgivningen utan detta är något som du känner inom dig? Du tänker INOM dig att andra snygga killar inte gillar dig för att du anser att de är snygga och inte du.  

De uppfattningar du har om dig själv, och hur du ser ut,  stämmer säkert dåligt överens med hur andra uppfattar dig. Men även om det  ”bara” är i ditt huvud som allt utspelar sig så är det inte svårt att förstå att du mår  dåligt av detta. Våra tankar har nämligen en stor makt över oss.  Om man tänker att man är ful eller mindre värd är det lätt att känna sig så.

Jag  tycker att du ska försöka tänka mer positiva tankar om dig själv, ett tips kan vara att alltid tänka en positiv tanke varje gång det kommer en negativ.

Hälsningar Charlotte


Visningar : 1194

Senaste frågorna

Se Alla