user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag har vatit tsm med min kille i ett halvår nu. Vi träffades på nyår förra året, jag fastnade för honom, men vi båda befann oss i förhållande då och jag blev tvungen att undvika honom. Nu denna sommaren så blev vi båda singlar ganska samtidigt, och råkade av en slump träffa varan med ngra kompisar. Vi började umgås å snart insåg jag att han va min livs kärlek! En underbar känsla då jag inte kunnat känna den på ca 3 år. Min bästa vän dog för tre är sen han va mitt allt jag måde redan dåligt pga min sjuka mamma och andra svårigheter i familjen. Men efter hans död kom självmords försök, självskadande, ågerst, panikatacker osv… efter några år löste det sig och jag är evigt tacksam för det. Och nu har jag även turen att Kunna bli kär igen, att kunna lita på ngn att våga bli sårad. Men två månader in i vårt förhållande berättar han att han legat med sitt x. Jag blev förkrossad av att höra det men samtidigt lätad att han berättat. Eftersom jag käner så starkt flr honom så förlät jag honom. Jag älskar han så mycket även fast det är tånårskärlek och jag vet att man i de flästa fall växer ifrån den. Jag vill endå leva rästen av mitt lev med honom och älska han varge dag av det, om jag kan och får. Jag är berädd att låta han krossa mitt hjärta för jag vill leva med honom så länge jag kan nu när jag är kär i honom för det skulle göra för ont att lämna honom nu för att jag ”kanske kommer förlora han senare” bara för att det är tånårskärlek eller för att han dör. Jag vill stanna oss han för evigt! Men min tjej kompis vill att jag ska dumpa honom. Hon säger att jag kan inte lita på han att jag borde inte förlåta honom att de är så fel. Hon säger att han ligger säkert med sitt x så fort han får schansen att han bara utnyttjar mej… så jag blir så splittrad när hon säger så. Hur ska jag göra följa hjärtat eller goda råd av min vän? Tusen tack på förhand! :) Kram


SVAR

user-image

Hej du

Tack för din fråga. Beklagar sorgen över din vän, det tar tid att gå vidare efter en sådan händelse och det gläder mig att du skriver att du börjar må bättre och att kunna bli kär är ju ett fint tecken!

När det gäller killen du träffar känner jag att det är lite svårt att svara på hur du ska gå vidare för det är ju något som bara du kan känna. Förstår att du blir splittrad över din väns ord men i slutändan är det du som ska bestämma hur du vill leva ditt liv och hon som vän får stötta dig i det du väljer att göra tycker jag.

Kanske kan du prata med din kille och fråga honom rakt ut hur han ser på ert förhållande och om sin relation till ex:et och förklara lite hur du tänker och hur du känner med din oro? Min erfarenhet är att det alltid blir bättre när man pratar öppet med varandra om saker.

/Charlotte


Visningar : 1352

Senaste frågorna

Se Alla