user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Jag är en tjej på 13 år, snart 14.. Och jag är kär i en som är 17 år. Han är den första som faktiskt tycker om mig för den jag är och inte för något annat, han tycker också att jag är fruktansvärt vacker.. Vad ska jag göra? Är det olagligt att bara vara kära och vilja vara tillsammans? Vi träffas nästan varje dag och jag litar verkligen på honom.. Jag är kär och jag vill vara med honom!


SVAR

user-image

Hej

Kärlek är härligt och det är absolut inget som är förbjudet eller olagligt. Du får bestämma helt över dina egna känslor och känna efter vad som känns rätt. Om ni tycker om varandra ska inte åldern vara ett hinder.

Däremot finns det en lag som förbjuder någon över 15 år att ha sex med någon som är under 15 år. Lagen finns för att skydda barn från att bli sexuellt utnyttjade. Du kan läsa mer om lagen här: http://www.umo.se/Sex/Aldersgrans-for-sex/.

I lagens ögon är du fortfarande ett barn så mitt tips är att ta det lite lugnt när det gäller den sexuella delen av ert eventuella förhållande tills du blivit lite äldre och vet mer vad du vill.

Lycka till med kärleken.

/Charlotte


Visningar : 2096

Senaste frågorna

Se Alla