user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Hej. Jag är en tjej på 12 år och jag har fått höra av mina kompisar att jag trycker ner dem på nått sätt utan att jag vet om det. Jag vet inte vad jag ska göra för att sluta trycka ner folk eller varför jag kanske trycker ner dem. Skulle vara jätte tacksam för svar. Kram


SVAR

Hej, tack för din fråga.

Ibland är det svårt att veta vad man gör, som sårar andra människor. Det bästa man kan göra för att undvika det är att vara medveten om vad man säger och vad man gör. Dessutom är den gyllene regeln guld värd här: Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Mitt tips är att du frågar dina vänner, på vilket sätt dem tycker att du trycker ned dem? Be dem komma med exempel på specifika situationer och kommentarer. Förklara för dem att du inte vill trycka ner dem, och att du därför önskar att dom säger ifrån direkt så att du kan lära och ändra ditt beteende.

Det är svårt att veta varför man trycker ner andra, det kan bero på flera olika anledningar. Man kan vara disträ, avundsjuk, i en dålig period mm. 

Det viktigaste är, att du är tydlig med att du inte vill nedvärdera dina vänner. Få dem att inse det och be dem om hjälp, så att du kan bli medveten om vad det är du gör som sårar dem. :) 

Kramar,
Madeleine


Visningar : 1424

Senaste frågorna

Se Alla