user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Det finns en kille på min skola (jag var tidigare kär i honom, dock är jag inte det längre) som jag har oroat mig en del för. Han går två årskurser över mig och det enda gemensamma vi har elevens val, dock har han skolkat ifrån dem av en oklar anledning då han prioriterar skolan högt. Han är väldigt tyst av sig och jag får känslan av att han är lite utstött bland sina vänner då dem ofta ger honom elaka blickar när han säger nått. Det som oroar mig är att dem slår honom, senast idag smällde en kille till honom i nacken som gjorde att han blev knallröd. Och att han är så smal, han har både biceps och sixpack, men är super super supersmal. Men ändå kallar dem andra killarna honom tjock. Jag tror verkligen inte han mår bra, då han ofta är hemma och sitter ensam i soffan och lyssnar på musik. Och jag vill verkligen gå fram till honom och se till så att han är okej, men jag har svårt att prata med människor och vi pratar inte så mycket längre, innan pratade vi en del på elevens val men nu är han bara med sina kompisar eller skolkar. Han bryr sig inte om mig, verkar det som, men mitt hjärta blöder verkligen så fort jag ser honom. Jag vill inte att han ska må dåligt, vad ska jag göra? För han skulle aldrig komma fram till mig för att prata så länge hans vänner är i närheten (vilket dem alltid är) och jag skulle aldrig kunna ta han åt sidan utan att hans vänner skulle reagera kraftigt. Vad ska jag göra?


SVAR

Hej!

Du berättar hur du vill hjälpa en kille i din skola, ifrån att inte bli slagen och kränkt. Det är en jättefin tanke du har, som fler borde ha. Du berättar att ni inte kan prata under tiden hans gäng är i närheten. Mitt tips är att söka upp honom på nätet, Facebook, kik eller någon annan stans där ni kan prata ostört och där ingen annan ser/hör ert samtal. På nätet kan man dessutom öppna upp sig mer än vad man vågar göra IRL.

Det viktiga när du börjar snacka med honom är att inleda ett förtroende och att inte stressa fram. Börja med enkla saker, hej, vad gör du? Vad brukar du göra när du inte är i skolan? När ni fått lite bättre kontakt kan du förklara att du ser honom ofta bli illa behandlad och att du gärna vill hjälpa honom. Han måste känna tillit och förtroende för dig, innan ni ger er in i det samtalet. När ni kommit en bit in i kontakten, föreslå då att ni tillsammans ska göra något så att skolan agerar. Att ni tillsammans går till personal, att vara 2 är oftast bättre och känns mer tryggt. 

Om du senare vågar säga stopp när gänget kränker eller slår honom, är det ju jättebra. Kanske du har andra kompisar som kan hjälpa dig att sätta stopp?

Lycka till!


Visningar : 1230

Senaste frågorna

Se Alla