user-image
Okänd
Kille ,12 år

Hej, jag är 12 år och går i 6:an. I min första skola hade min bästa kompis en vän (en tjej) och när jag slutade i 4:an bytte jag skola. Så vi hade en turnering med skolor ja gick i 5:an, (vi gick inte i samma skola) så såg jag henne med bara några bh o sånt och hon är jättefin o snygg. Jag tyckte hon va snygg och det var inget me de. Så efter 1 år i 6:an så hade vi en till turnerning och jag fick se henne spela. Jag va med min kompis som ja sa innan va hennes vän så jag tittade på henne mycket och jag tror jag har blivit kär i henne och mår dåligt i skolan och hemma, för att jag tycker hon är den snyggaste tjejen jag någonsin sett som är i min ålder och tror inte hon kommer gilla mig. Jag har skrivit med henne lite men hon verkar inte vara intresserad o skriva med mig, hon svarar på ett snällt sätt men det är alltid jag som ska fråga henne saker. Och jag har fått lite självmordstankar från ingenstans. Jag tänkte på henne och tänkte om jag skulle begå självmord att ja skulle skicka ett brev till henne o skriva sanningen och jag fick en hel tanke på hur mity brev skulle vara i mina tankar. Har aldrig känt såhär för en tjej förut, är galen i hon!! Snälla hjälp !


SVAR

user-image

Hej

Tack för din fråga. Att vara olyckligt kär är inte så lätt och det är ganska vanligt också att man drabbas av det några gånger under sitt liv. Det är inget farligt även om det kanske känns som att känslorna nästan blir svåra att stå ut med.

När jag läser ditt brev tänker jag också att du kanske inte helt har förklarat för den här tjejen vad du känner? Du skriver att du är rädd för att hon inte kommer känna samma sak som du om du berättar för henne men det vet du ju inte innan du har provat, eller hur?

Att begå självmord för den här tjejens skull är ingen bra idé och det skulle ju inte heller leda till att du får träffa henne. Men ett brev kan ju vara en idé. Kanske kan du skriva det där brevet du tänker på och låta henne få veta lite att du är intresserad av henne? Kanske kan du fråga om ni ska hitta på något efter skolan bara så ni får umgås lite? Då får du ju en chans att lära känna henne lite bättre också? Ibland kan man ju tycka att någon är jättesnygg men när man väl lär känna varandra kanske man ändå mer vill vara kompisar för att man inte passar ihop? Eller är hon verkligen din drömtjej?

Jag tycker du ska våga testa! Prata lite med henne och se vart det leder.

Skriv gärna till mig igen och berätta hur det har gått.

/Charlotte


Visningar : 1507

Senaste frågorna

Se Alla