user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Jag är snart 15 år och bodde i ett familjehem i 3 månader (som jag älskade!!) innan jag var tvungen att byta till ett annat… Här trivs jag långt ifrån lika bra och det känns som att jag inte passar in. Jag undrar om det finns möjlighet för en snart 15 årig tjej att be om ett eget boende? Eller jag kanske är för ung och socialen inte kan hjälpa mig?


SVAR

Hej, tack för din fråga. 

När det gäller vilket stöd du kan få och vilken insats som är bäst lämpad för dig, är det alltid tal om en individuell bedömning. Omedelbart menar jag dock inte, att det är praxis att man beviljar eget boende för en person som ännu inte fyllt 15 år. 

Mitt råd är att du frågar din socialsekreterare / handläggare, vad riktlinjerna är i den kommun du befinner dig samt vilka möjligheter som finns för just dig. Det är tal om en individuell bedömning utifrån de omständigheter du befinner dig i. <3 

Försök att ihop med din kontakt på kommunen komma fram till vad som är det bästa för dig just nu. Kanske är ett nytt familjehem det bästa? Eller kanske kan ni förbättra situationen där du är nu? 

Håller tummarna för att det löser sig på bästa möjliga vis för dig. :) 

Kramar,
Madeleine  


Visningar : 1308

Senaste frågorna

Se Alla