user-image
Okänd
Kille ,16 år

Snart 16 årig grabb som haft djup depression sen 2013(som innehöll självskadebeteende, borderline, ätstörningar, 6 självmordsförsök) . Men känner mig sjukt mycket bättre. Men istället för den där depressionen så har jag blivit hyper nervös hela tin, varför vet jag fan inte haha. Också grovt beroende av cigg men också sprit. Och av att ja e nervös så kan d också bli så att jag röker 2-3 paket cigg om dan, och kan också käka lite mediciner som jag inte behöver :3(grova överdoser) p.ga att jag är nervös. Gick på droger förut. Vafan kan dä bero på att jag är så jävla nervös? :3 Försöker sysselsätta mig mä o meka bil så ja får annat åh tänka på men inget funkar.


SVAR

Hej,

Vad skönt att höra att du mår bättre! Att du känner dig nervös ofta kan bero på att du har ångest, och att du märker av den mer när depressionen är bättre. Ångest kan vara väldigt jobbigt, och inget som man bara ska vifta bort. Det är vanligt att försöka dämpa ångest med alkohol, droger eller mediciner som man inte har recept på. 

Om du fortfarande har kontakt med vården så börja där och berätta hur du mår. Det finns bra mediciner mot ångest, som är betydligt bättre att ta än alkohol och droger. Om du inte har någon kontakt med vården längre kan du börja med att gå till din ungdomsmottagning, skolhälsan eller vårdcentralen.

Ta hand om dig!


Visningar : 1414

Senaste frågorna

Se Alla