user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej, jag har bott på behandlingshem i 5 månader och nu har jag vart hemma i 3 månader och inte tagit ett enda återfall och biter ihop sköter skolan osv.. Men jag vill inte bo hemma, det är otroligt jobbigt för min mamma är dessutom föredetta missbrukare och hennes beteende är likt mitt gamla så jag vill flytta, men jag är bara 16. Finns det nån möjlighet för mig att få en egen lägenhet? Vad ska jag göra för att få det? Har även bott på fosterhem och det var inget för mig. Har ingen nära släkting att bo hos heller pga att alla missbrukar droger/alkohol alkohol . Otroligt tacksam för svar!


SVAR

Hej!

Jag förstår att det blir bekymmer.

Enligt min erfarenhet är det otroligt sällsynt att man ger sociala kontrakt till personer som är så unga som du. Det enda jag känner till var ett syskonpar och de var äldre än du och dessutom förekom aktivt missbruk i familjen där de här ungdomarna bodde.

Jag tycker ändå att det kan vara värt att kontakta soc om detta problem. Förklara din situation.  Det kan finnas lokala upplägg där du bor som jag inte känner till (eftersom jag inte vet var du bor)

Jag tycker att det låter jobbigt.

Samtidigt tycker jag att du ska vara stolt över dig själv att du klarat av att bli nykter/drogfri!

Lycka till

Uffe


Visningar : 1401

Senaste frågorna

Se Alla