user-image
Okänd
Kille ,15 år

Jag är 15 årig kille och min 30 åriga lärare stöter på mig. Hur ska jag agera?


SVAR

user-image

Hej

Tack för din fråga.

Alla elever ska kunna känna sig tygga och få stöd och uppmuntran i skolan. Det framgår inte så mycket i din fråga vad det är exakt som din lärare gör men att du uppfattar det som obehagligt eller fel är skäl nog att det är något som är fel. Det kan vara svårt att prata med läraren själv och om det känns jobbigt kan du prata med någon annan på skolan om det.


Det kan ju vara så att det är någon form av feltolkning från din sida, men det kan ju också vara så att den här läraren går över gränsen för hur en lärare ska vara mot sina elever, för när det gäller närgångenhet eller ord/sätt att agera finns en gräns som absolut inte får passeras. Men hur den gränsen ser ut och om din lärare har passerat den är inte din sak att avgöra, utan det är alltså en sak för rektorn att hantera i första hand. Skulle det handla om mer direkta övergrepp är det självklart en sak för polisen, men efter din beskrivning är det min bedömning att rektorn kan undersöka det hela och sedan gå vidare med det till polisen om det finns skäl för det.

Så, ta kontakt med din rektor och berätta som det här, eller berätta för en lärare du litar på. Ett annat alternativ är att du berättar det för kuratorn och ber henne/honom ta upp det med rektorn om du själv känner att det är svårt att berätta direkt. Välj det som passar dig bäst.

/Charlotte


Visningar : 1631

Senaste frågorna

Se Alla