user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Jag behöver hjälp.. Jag mår så fruktansvärt dålig och orkar inte leva mer. Jag är en tjej på 18 år och ensamstående mamma till en son på 2 år. Jag älskar honom över allt annat. Men jag mår så fruktansvärt dåligt, varje dag. Jag är djupt deprimerad och hatar mig själv. Min mamma och jag bråkar varje dag, jag har berättat för henne att jag är deprimerad och vill dö, men jag tror inte att hon trodde att jag menade allvar. Bråken är en del av min depression. Jag klarar inte av att vara mamma, pappa och ungdom samtidigt. Det är så helvetes tufft. Jag älskar mammalivet, men jag vill vara ungdom. Jag hatar mig själv, jag har sånt äckligt utseende och hatar allt jag ser. Jag skärde mig i förrgår. Ungefär 30 skärsår på min arm. Jag har inte berättat något till någon förutom min bästa vän. Jag kommer inte kunna dölja det så länge till, och jag är rädd att mamma kommer bli arg på mig. Jag vågar inte prata med någon om min depression, det känns som om dom kommer ta mitt barn ifrån mig. Snälla hjälp mig, hjälp mig. Jag måste ha hjälp. Jag klarar inte av detta länge till.


SVAR

Hej fina du och tack för att du skriver till oss!

Det är en tung situation du beskriver och det är inte konstigt att du känner att du inte orkar och räcker till. Bara att ha ett litet barn kräver en hel del, och du har annat ovanpå det. 

Jag förstår att du är rädd för att förlora ditt barn, men det är tillåtet att må dåligt som förälder. Du har rätt att få stöd i ditt föräldraskap, så att du kan må bra, vara en bra mamma och samtidigt orka mer. 

Jag tänker att ett viktigt första steg är att berätta för någon. Det verkar som att du och din mamma kanske inte kommer så bra överens just nu, har du kontakt med din pappa? Eller finns det någon på BVC som du litar på? Det är inte ovanligt att må dåligt som förälder, och du kommer inte vara den första mamman som mår dåligt som de pratar med. Eftersom du är 18 kan du också kontakta din ungdomsmottagning för hjälp. 

Kanske behöver du behandling för din depression.Det kan handla om både medicin och samtal för att du ska kunna må bättre. 

Ett tips är att skriva till Föreningen Tillia, antingen här i Stöd och Svar eller på deras hemsida: http://foreningentilia.se/ 

Du kan också skriva till mig igen här i Stöd och svar.

Ta hand om dig! 


Visningar : 1379

Senaste frågorna

Se Alla