user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Jag vet liksom inte hur jag ska göra längre men jag ville gå ner i vikt så jag äter 4 gånger i veckan och jag blir hungrig hela tiden men jag äter inte till det är dags att äta typ. Jag tränar också ett pass om dagen och jag blir snurrig och så också. Ibland när jag går så känns det som jag kommer ramla. Finns det ett annat sätt att gå ner i vikt annars? Jag är 12


SVAR

user-image

Hej

Att äta fyra gånger i veckan är alldeles för lite. Du behöver äta ordentliga mål mat minst tre gånger om dagen, frukost, lunch och middag. Det behöver din kropp bara för att kunna utvecklas normalt. Det är inget du blir tjock av. Det är JÄTTEVIKTIGT. Ibland är det lätt att glömma bort att kroppen finns till för så mycket. Mycket mer och viktigare saker än att  "vara smal" och följa ett utseendeideal. Du tränar också, därför är det ännu viktigare att du äter och dricker regelbundet annars bryter du bara ner din kropp mer och mer. Att du blir yr är inte så konstigt, det blir man om man inte ger kroppen bränsle. Jag tycker verkligen att du ska prata med någon om dina problem så du kan få hjälp. Ingen ska behöva gå runt och vara yr och svimfärdig. Kanske kan du prata med en lärare eller en vän? Kanske en skolsköterska som kan ge dig lite tips?

Annars får du också väldigt gärna höra av dig till oss på www.foreningentilia.se vi har även en chatt som är öppen varje kväll från 21.

Var rädd om dig.

Kram Charlotte  <3


Visningar : 1524

Senaste frågorna

Se Alla