user-image
Okänd
Kille ,17 år

Hej! Nu är det såhär, min kompis blev mobbad i skolan och jag och en annan kompis som är 17år ville skydda våran kompis som är 14år, så vi tog och skrev till hennes kompis att sluta mobba osv, och med Tiden som hon nekade blev man argare och argare. Tillslut slank det ut ord som man kan ta som en kränkning. Hennes pappa tog sedan kontakt med mig och jag fick ta och säga hela sanningen till honom. Han hotade också med att polisanmäla mig för att han tror att det min kompis skrev är jag också för att min kompis hann lämna innan hennes pappa kom in i gruppen. Då på facebook skrev han att han skulle lägga mig åt sidan. Vad tycker du om detta? Gjorde jag fel som la näsan i blöt och skyddade min kompis? Får pappan söka upp mig sådär och hota med polisanmäla och ringa föräldrar när han inte ens vet vilket som jag skrev då jag i princip sa 1 sak som kan vara kränkande.


SVAR

Hej!

Du berättar att du ville hjälpa en kompis och att det blev lite missförstånd mellan dig och pappan. Det är jättebra att du ville hjälpa och skydda eran kompis, men då är det ju viktigt att man själv är en god förebild och inte slänger ur sig kommentarer som inte är lämpliga. Det blir ju lite dubbelmoral annars om man vill stoppa kränkningar mot en person och sedan själv ge någon kränkning tillbaka. Visst förstår jag att man blir arg vid den situationen, men då gäller det att fortsätta behålla lugnet och ge konkreta argument.

Jag tycker du ska förklara en gång till för pappan hur det ligger till och visa att du insett att det var fel att ge en kränkning, men att ditt syfte från början var att försvara din kompis. Det gäller alltid att ge sanningen samt ha konkreta argument och bevis för det man säger. Be om ursäkt, sen så tycker jag du ska försöka lämna detta och gå vidare. Det går aldrig att få en sak ogjord, det enda man kan göra är att be om ursäkt och inse hur fel det blev och lära sig av det.

Så länge du inte fortsätter kränka den där personen, så tycker jag du ska ignorera hotet om polisanmälan. Jag tycker det är bra att pappan agerar, till skillnad ifrån en del andra föräldrar som ignorerar detta och bagatelliserar. Däremot är han ju ansvarig att ta reda på allt som behöver ta redas på för att få en bra bild av vad som hänt.


Visningar : 1414

Senaste frågorna

Se Alla