user-image
Okänd
Tjej ,17 år

hej, jag har alltid varit lite överviktig och fick min mens väldigt tidigt, men mina bröst är så otroligt små så jag knappt behöver bh. Jag har alltid trott att dom ska börja växa men nu är jag 17 och dom syns nästan inte. Eftersom jag har en del fett på kroppen så borde ju brösten också vara större, jag skäms otroligt mycket över dom och har knappt något självförtroende, kan det vara så att jag har något fel? Har läst lite om Pcos, skulle det kunna vara det?


SVAR

user-image

Hej

Vad bra att du hör av dig med dina frågor och funderingar!

Alla kroppar ser olika ut och vi kommer i olika former. Vissa är långa och andra är korta, några har lång överkropp och andra långa ben. Vissa har platt rumpa och andra har stor. Samma sak gäller för våra bröst.


Brösten kan fortsätta utvecklas ända upp i 20-års åldern så troligen kommer dina bröst att fortsätta utvecklas och växa under de kommande åren. Men hur brösten ser ut, exempelvis hur stora, små, hängiga eller spetsiga de är, varierar mycket mellan personer.  Storleken på brösten kan även påverkas av sådant som inte har att göra med om du är smal eller inte, till exempel av hur stora bröst din mamma och andra kvinnor i din släkt har. Alltså dina arvsanlag.

Varken jag eller någon annan kan alltså svara på hur dina bröst kommer att utvecklas och hur de kommer att se ut när du har genomgått puberteten. Det jag vill förmedla till dig är att oavsett hur dina bröst ser ut, om de är stora eller små, så ska du inte behöva känna att du eller dina bröst inte "duger".

Jag hoppas att du kommer att kunna hitta ett sätt att känna dig bekväm med din kropp och dina bröst, och att du kan känna dig lugn i att dina bröst duger, oavsett om de växer och blir stora eller om de fortsätter att vara lite mindre.

Jag är ingen läkare och har svårt att uttala mig om PCOS, om du tänker att du har fler symptom som tyder på det är mitt råd att du går till en läkare och får det utrett.

Ta hand om dig

/Charlotte


Visningar : 1414

Senaste frågorna

Se Alla