user-image
Okänd
Tjej ,19 år

Jag behöver råd! Jag och min pojkvän har varit tillsammans ett år snart. Han är mitt allt Han är min andra halva Jag älskar honom mer än allt Men det finns ett problem. Jag är svartsjuk. Jag frågar alltid honom Vem är du med , vem pratar / skriver du med etc. Jag frågar honom om Hon är snygg . Jag säger att han varit otrogen med mina vänner eller att han tittar in dom. Jag vill inte vara sån, Jag vill inte alltid behöva vara på min vakt Han har aldrig visst något tecken på att jag borde vara såhär men det är jag iallfall. Vad ska jag göra?


SVAR

user-image

Hej! Tack för din fråga. Det du beskriver är väldigt vanligt och inget du är ensam om. Ofta bottnar denna typ av känsla i sin egen självkänsla, den kan vara låg. Självkänsla kan man öva upp och ett bra sätt att göra det kan vara att för varje negativ tanke du tänker, tänka två positiva. Du skriver att din kille aldrig har visat tecken på att intressera sig för andra tjejer på det sättet och det är ju en sådan bra tanke du kan tänka när de andra "svartsjuka" tankarna smyger sig på. Tankar är ju just bara tankar och de behöver inte vara sanning. 

Du beskriver att du är på din vakt, kanske för att du är rädd att bli övergiven? Det är en vanlig rädsla men som ofta inte stämmer med verkligheten. Försök tänka vad som är rimligt och ändra ditt tankemönster till att tänka mer att han pratar ju bara med henne, det får man ju görs och innan han har bevisat motsatsen, lita på honom. Visa för honom att han kan lita på dig också. 

Ett annat tips är att ta upp dina tankar/rädslor med honom. Förklara att du blir osäker när han pratar med andra tjejer och kanske har han något bra svar eller så kan ni komma överens om hur ni ska hantera just de situationerna? 

Kram Charlotte 


Visningar : 1197

Senaste frågorna

Se Alla