user-image
Okänd
Annat ,14 år

Jag är en lesbisk 14 åring. I framtiden kommer jag kanske vilja ha barn, nu för tiden går ju det ”utan” en man, eller ja nästan… Men blir det inte mer så att det kommer vara den mamma som haft ungen i magen som kommer att vara just mamman och den andra bara mammans flickvän? Jag menar, kommer det verkligen att bli en familj på det sätt som heteros kan ha? Två mammor eller en mamma och hennes flickvän?! Skulle vara så jävla mycket enklare att bara träffa en gubbe istället! Bara det att jag inte kan tänka mig det. (Rysningar). Jag är stolt (för det mesta) och trygg i min läggning, men allt är så jävla krångligt!


SVAR

Hallå.

Härligt att höra att du är trygg i din läggning. 

Båda mammorna blir barnets föräldrar/mammor vid en inseminations behandling. Det betyder, att mammorna får delad vårdnad om barnet efter att föräldraskapet fastställts. Alltså precis samma som när en man och kvinna får barn. :) 

Men om kvinnan har blivit gravid genom sexuellt umgänge med en manlig spermagivare, kan den andra kvinnan först få vårdnaden genom adoption, när spermagivaren godkänt detta. 

Du kan läsa mer på denna hemsida: http://www.rikshandboken-bhv.se/Texter/Familjen-pa-BVC/Att-mota-och-bemota-regnbagsfamiljer/ 

Bästa hälsningar,
Madeleine


Visningar : 1768

Senaste frågorna

Se Alla