user-image
Okänd
Tjej ,15 år

Hej! Jag är en tjej som fyller 15 i år & jag har träffat en kille som är 24, alltså ca 9 år äldre. Det är inget seriöst mellan oss men jag gillar verkligen honom och han gillar mig. Men jag tänker ofta på åldersskillnaden, inte när jag är med honom för att jag äe ganska mogen som person men jämt annars. Är 9 år för mycket?


SVAR

user-image

Hej och tack för din fråga

Det verkar som om du funderar rätt mycket på er åldersskillnad och jag tänker att det kan betyda att du själv känner att den påverkar dig och förhållandet till din kille? När man fortfarande är ung är ju en åldersskillnad betydligt större eftersom

det generellt sett är stor skillnad på att vara 15 och på att vara 24. Det är olika stadier i livet där du fortfarande går i grundskolan och din kille säkerligen redan avslutat gymnasiet. Ni har olika erfarenheter och lärdomar av livet. Du behöver utvecklas i din takt.

Många 15 åringar jag har träffat har inte funnit sig själva och är känsliga för vad andra tycker och tänker om dem och kan lätt ryckas med i olika sammanhang som inte alltid är bra för dem men det är ju du som bestämmer och känner vad som är rätt för dig. Kärleken har ingen ålder som man brukar säga.

Något som kan vara lite viktigt att veta, också för din kille, är att det enligt lag räknas som ett brott om man har sex (samlag eller likvärdigt) med någon under 15 år: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Brottsbalk-1962700_sfs-1962-700/#K6

Ta det lugnt, känn efter vad som känns bra för dig.

/Charlotte


Visningar : 5695

Senaste frågorna

Se Alla