user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej! I lördags var jag på en fest med en kompis. Jag kände bara min kompis där och ingen kom från samma stad som mig. Vi delade på en flaska Sourz Raspberry med några andra och sen drack jag en massa direkt från andra folks flaskor. Jag hade därför ingen aning vad jag drack, hur mycket jag drack eller hur många % alkohol sakerna innehöll. I början kände jag mig helt nykter men efter tar kände jag av allt samtidigt och blev lite full. Då började jag och dem som hade druckit hallon spriten prata med två killar och de undrade om vi smakade hallon och sa att det var ”upp till bevis”. Efter ett tag när jag ser att massor av tjejer har hånglat med dem så kallar dem på mig och börjar hångla med först den ena och sen den andra. Sen går jag iväg därifrån men när jag kommer tillbaka så säger den andra killen mig att sätta mig i hans knä så vi börjar hångla igen. Nu i efterhand känner jag väldigt mycket ångest över det för jag vet inte ens vad dem heter eller något. Jag känner mig också väldigt slampig som var så ”lätt”. Ångesten blev ännu värre dagen efter för jag har haft ont i halsen sen dess så nu tror jag att jag har blivit smittad av något av alla baktierena eftersom jag var deras ”10” tjej för kvällen. Hur ska jag tänka för att slippa denna ångesten?


SVAR

user-image

Hej! 

Du beskriver en situation som både var fylld av okända människor och alkohol. Det kan kännas väldigt osäkert och läskigt. Vad du ska tänka på är att aldrig säga ja till något du inte vill, utan säga ifrån direkt om du inte vill. Sen ska man ju alltid ta det lugnt med alkohol, då det är ganska skadligt för kroppen om man överkonsumerar.

Det enda som smittar via kyssar och hångel är förkylningar och andra virus, så det ska du inte oroa dig för. Drick te med honung, det är vad jag gör när jag är krasslig i halsen. 

När du säger att du känner dig slampig så vill jag bara påpeka att det ordet är kulturellt påhittat. Alla har rätt till att hångla med vem den vill utan att bli tilldelad en stämpel eller må dåligt efteråt. 

Hoppas du har fått lite tröst! 

/ Agnes 


Visningar : 1750

Senaste frågorna

Se Alla