user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Hej! Jag har tröttnat på att bo hemma, och detta har pågot jätte länge. Mina föräldrar har alltid något emot mig, och jag är trött på det. Bara ett litet misstag och så får jag så mycket skit, dem kallar mig för lögnare, och min pappa säger att han hatar mig, att han hoppas att jag dör. Vi är en familj på fyra barn och två vuxna. Jag är jävligt trött på att hela tiden få skit och höra en massa fula ord mot mig, jag får inte göra vad jag vill. Eller vad jag vill är inte rätt ord, men om vi säger att jag vill gå ut, så ger dem mig en omöjlig tid. Om jag vill träffa någon så frågar dem vem, och oftast blir det en massa bråk, eftersom att dem säger att jag inte visar vem mina vänner är. Men sanningen är att jag nästan inte har några vänner alls. Och det är inte ofta jag är med någon, eftersom att mina föräldrar är så stränga mot mig, dem var aldrig så med min syster. Jag är 17. Snart 18. Jag är så trött på att hela tiden inte få göra något. Jag har en kontakt person, men det verkar inte som om att hon förstår att jag inte vill bo hemma. Jag har flera gånger sagt att jag är trött. Hon bad mig att ”sköta” mig, och göra som mina föräldrar vill. Men det är exakt samma sak. Och jag brukade skära mig själv innan, och jag har fler gånger haft självmordstankar. Alltså det är skit jobbigt. Jag vill inte bo här mer. Jag är trött, jävligt trött. Men ingen fattar ett skit. Jag orkar inte bo i det här jävla huset där jag behandlas som om att jag vore skit. Dem lägger hela tiden hela skulden på mig på allt. Det som jag berättat är inte ens 5% av allt. Men det är jävligt störande.


SVAR

user-image

Hej och tack för din fråga!

Jag vill tipsa dig om att försöka hitta någon att prata med om hur du mår och hur du har det hemma. Du kan vända dig till ungdomsmottagningen eller till skolhälsovården om det finns på din skola. Det är väldigt viktigt att du får stöd och hjälp att hantera din situation och någon som kan ge dig råd och tips i hur du kan gå vidare. Det är inte okej att din pappa säger som han säger till dig och att du blir kallad för nedlåtande saker och eftersom att du antyder att det finns mer kring din situation som du inte skriver så tror jag att det vore väldigt bra om du hittade någon att prata med hur du har det. När det gäller att flytta när man är omyndig så måste man ha målsmans tillstånd om du känner att du kan prata med dina föräldrar om detta så är det en bra idé att lyfta frågan med dem och förklara. Om detta inte är aktuellt så kan man kontakta socialtjänsten och förklara läget och då kan du eventuellt få hjälp att flytta via dem efter att de gjort en utredning. Din ungdomsmottagning eller skolsköterska kan hjälpa dig i kontakten med socialtjänsten. 

Om du vill ha mer stöd eller har fler frågor så har vi på Trygga Barnen olika former av stöd för barn och unga som lever i familjer med missbruk eller psykisk ohälsa hos en eller båda föräldrarna. Vi har bland annat chatt som är öppen tre dagar i veckan, onsdagar, torsdagar och söndagar klockan 20.00-22.00. Du loggar in via vår hemsida www.tryggabarnen.org och du kan självklart vara anonym. Vi har tystnadslöfte och alla som sitter i chatten har jävla erfarenhet av att växa upp i familjer med missbruk eller psykisk ohälsa hos en eller båda föräldrarna och mår idag bra och finns där för att lyssna och stötta dig! 

Du kan även nå oss på KiK: Tryggabarnen

Eller mail: kontakt@tryggabarnen.org

Hoppas att allt löser sig för dig! Massa styrkehälsningar!


Visningar : 4023

Senaste frågorna

Se Alla