user-image
Okänd
Tjej ,17 år

Hej jag heter……. jag blir 17 år nästa månad. Min mamma har misshandlat mig psykiskt i snart 12 år. jag mår inte bra alls och jag har ingenstans att vända mig. under några år slog hon mig också. Nu märker jag hur mycket hon hatar mig och kan nästan ärligt talat inte bry mig mindre. hon klagar på att jag inte pluggar,inte gör något vettigt. fast jag gör det mesta i hemmet och pluggar nästar hela tiden. jag har länge sagt att jag vill bli advokat men då säger hon saker som du kommer aldrig klara av det för du är så dum osv. Hon gör allt för att trycka ner mig. Och har bestämt att den dagen jag flyttar från hennes hem tänker jag bryta all kontakt med henne. Hon förtjänar ingen hjälp från mig i framtiden med tanke på hur hon behandlar/behandlat mig hela mitt liv. eller har jag fel? vad ska jag göra ett rop på hjälp


SVAR

user-image

Hej och tack för din fråga! 

Det finns ingenting i världen som ger din mamma tillåtelse att behandla dig så som hon gör. Och som barn har man inga skyldigheter att hjälpa sina föräldrar eller att ha kontakt med dem när man har fyllt 18 år och är myndig om man känner att man inte vill det. Vad jag tror är viktigt i din situation är att du får någon att prata med om hur du har det som kan vara ett stöd för dig, det brukar ofta kännas lite lättare när man slipper att bära alla känslor själv. Om det finns en skolsköterska eller en kurator på din skola så kan du vända dig till dem eller till din ungdomsmottagning. De kan erbjuda dig samtalsstöd och de kan också hjälpa dig vidare i kontakt med socialtjänsten om du känner att situationen blir ohållbar. De kan även hjälpa dig om det är så att du inte kan bo kvar hemma. 

Om du vill ha mer stöd eller har fler frågor så har vi på Trygga Barnen olika former av stöd för barn och unga som lever i familjer med missbruk eller psykisk ohälsa hos en eller båda föräldrarna. Vi har bland annat chatt som är öppen tre dagar i veckan, onsdagar, torsdagar och söndagar klockan 20.00-22.00. Du loggar in via vår hemsida www.tryggabarnen.org och du kan självklart vara anonym. Vi har tystnadslöfte och alla som sitter i chatten har jävla erfarenhet av att växa upp i familjer med missbruk eller psykisk ohälsa hos en eller båda föräldrarna och mår idag bra och finns där för att lyssna och stötta dig!

Du kan även nå oss på KiK: Tryggabarnen

Eller mail: kontakt@tryggabarnen.org

Varma styrkehälsningar från mig!


Visningar : 1955

Senaste frågorna

Se Alla