user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Hej jag heter Amanda och är 12 ska fylla 13 i år och jag orkar inte bo hemma men jag ha det jobbigt hemma och jag mår inte bra när jag ör hemma


SVAR

user-image

Hej!

Tack för din fråga! Jag hör att det är en jobbig situation och tycker att det är jättebra att du ber om hjälp och stöd i detta. Jag tror att det är bra om du pratar med någon vuxen i din närhet om hur du har det. Om det finns en skolsköterska eller kurator på din skola så prata gärna med hen om hur du mår och din situation så de han stötta och hjälpa dig i det här. Om man inte kan bo hemma av olika anledningar så måste man kontakta socialtjänsten och förklara läget och då kan du eventuellt få hjälp att flytta via dem efter att de gjort en utredning av din situation. Din skolsköterska eller kurator kan hjälpa dig att kontakta dem. 

Om du vill ha mer stöd eller har fler frågor så har vi på Trygga Barnen olika former av stöd för barn och unga som lever i familjer med missbruk eller psykisk ohälsa hos en eller båda föräldrarna. Vi har bland annat chatt som är öppen tre dagar i veckan, onsdagar, torsdagar och söndagar klockan 20.00-22.00. Du loggar in via vår hemsida www.tryggabarnen.org och du kan självklart vara anonym. Vi har tystnadslöfte och alla som sitter i chatten har jävla erfarenhet av att växa upp i familjer med missbruk eller psykisk ohälsa hos en eller båda föräldrarna och mår idag bra och finns där för att lyssna och stötta dig!

Du kan även nå oss på KiK: Tryggabarnen

Eller mail: kontakt@tryggabarnen.org

Massa styrkehälsningar från mig


Visningar : 1707

Senaste frågorna

Se Alla