user-image
Okänd
Tjej ,16 år

Min mamma dricker och jag tycker att det är jobbigt för att hon fortsätter och när jag pratar med henne och så är det som att hon inte lyssnar verkligen på vad jag säger.Jag har sakt till henne flera gånger att hon borde sluta men hon fortsätter bara. Det är ganska jobbigt för mig,vad ska jag göra?!


SVAR

user-image

Hej! Tack för din fråga!

Först och främst så vill jag säga till dig att jag tycker att du är jättemodig och stark som vågar be om hjälp i detta. Jag är själv uppväxt i en familj med missbruksproblematik och jag vet att det kan vara svårt att ta steget att be om hjälp. Som barn har man rätt att växa upp med föräldrar som lyssnar på en och finns där och som inte är påverkade av alkohol eller andra droger. Det är ofta svårt att veta vad man ska göra när ens förälder dricker för mycket och man kan må väldigt dåligt i detta. Det är viktigt att du vet att det inte är ditt jobb att se till att din mamma slutar dricka. Du har rätt till att få stöd och hjälp i din situation så att du kan må bra. För att få stöd så kan du vända dig till oss på Trygga Barnen, vi jobbar med att stötta barn och unga i familjer där det finns föräldrar med missbruks- och beroendeproblematik. Vi har tystnadslöfte och man har möjlighet att vara anonym i kontakten med oss. 

Det finns lite olika sätt att komma i kontakt med oss:

Vår chatt är öppen tre kvällar i veckan, onsdagar, torsdagar och söndagar, mellan klockan 20.00 och 22.00. Alla som sitter i chatten har själva erfarenhet av att växa upp i dysfunktionella familjer och vet vilken effekt det kan ha på en som barn/ungdom. De mår idag bra och har bearbetat sin bakgrund och finns där för att lyssna på dig och stötta dig. Du kan även få hjälp om du skulle vilja gå och prata med någon eller om du har fler frågor. 

Du hittar chatten på vår hemsida: www.tryggabarnen.org (klicka på den blå fliken "chatta med oss" nere i högra hörnet av sidan)

Adressen till vår stödmail är: kontakt@tryggabarnen.org

Du kan även nå oss på KiK: Tryggabarnen

Du kan även vända dig till elevhälsan eller ungdomsmottagningen för att få stöd. 

Massa styrkehälsningar från mig! / Bonnie


Visningar : 1424

Senaste frågorna

Se Alla