user-image
Okänd
Kille ,17 år

Hej, jag går 2 året på gymnasiet och har helt funnit intresse i en tjej i min klass. Men problemet är att vi har inte pratat så mycket varken under första året eller början på det andra, anledningen är för att jag har ett väldigt dåligt självförtroende och får oftast negativa tankar och brukar alltid hitta på ursäkter och så för att inte prata med henne som exempelvis ”hon vill säkert inte prata med mig, jag menar varför skulle hon vilja prata med mig” ”hon tycker nog bara jag stör henne” eller så brukar jag tänka att jag gör henne bara obekväm om jag tillexempel gör henne obekväm om jag sitter bredvid henne i klassrummet då jag vill de men tänker oftast ”hon vill säkert inte att jag ska sitta där, eller att jag gör henne obekväm blir oftast tankarna” och det känns så jobbigt då tiden bara går fortare och jag inte gör något åt de, vilket känns som att jag kommer ångra mig i framtiden, men anledningarna är väl att jag intalar mig själv att varför vill hon prata med mig, eller att jag stör henne, eller att om jag pratar med henne så gör jag henne obekväm, eller att hon ser mig som en ”skum” typ för att jag knappt pratat med henne och från ingenstans börjar, plus så har jag har acne vilket gör att mitt självförtroende blir ännu sämre och tänker även då, att hon säkert stör sig på att jag har acne osv, Asså jag vet inte vad jag ska göra, avskyr att ha ett så dåligt självförtroende, hjälp uppskattas!


SVAR

user-image

Hej

Av det du beskriver förstår jag att du känner dig osäker och har många negativa tankar som stoppar dig ifrån det du egentligen vill göra. Låt inte de negativa tankarna stoppa dig, det är mitt främsta råd. Det är bara tankar som kommer och ett tips för att jobba med sin självkänsla är just att stoppa de där tankarna när de kommer, så fort de kommer. Låt dem inte få fäste. När du tänker en negativ tanke, tex. "hon kommer säkert bara tycka att jag stör henne", tänk då "stop". Fundera på hur en positiv tanke skulle kunna vara istället "hon kommer säkert tycka att det är kul att jag tar kontakt med henne och är nyfiken på henne, det brukar ju de flesta människor tycka när andra är nyfikna på dem" t.ex. Ju fler gånger du vänder dina negativa tankar eller bara neutraliserar dem, desto mer kommer du lära din hjärna att tänka i andra, mer positiva, banor.

Du verkar vara otroligt medveten om hur du är och du reflekterar och är lyhörd, det är positiva egenskaper och jag tycker att du ska vara stolt över den du är och inte skämmas alls. Ta chansen, vad är det värsta som kan hända? Sätt dig bredvid henne och tänk positivt istället, testa en dag bara!

Acne har många i ungdomen, det är inget ovanligt och absolut inget att skämmas för. Alla killar jag gillade när jag var yngre hade acne och jag själv hade massor men jag såg det aldrig som ett hinder och därför blev det aldrig det heller.

Lycka till

/Charlotte, Tilia


Visningar : 1391

Senaste frågorna

Se Alla