user-image
Okänd
Tjej ,13 år

jag har ätit dåligt ett tag nu, mår illa och vill gråta ä jag äter nått ”riktigt” t.e.x en middag, sötsaker eller en macka. frukt är okej och även smothie och ibland yoghurt. jag vill väldigt gärna platta min mage och tränar magen mm hemma ( även alla dagar i veckan ) för att den ska bli platt. vill inte ha en ätstörning, men mår inte bra när jag äter även fast jag vet att jag måste. Min mamma har börjat ana något och säger att hon är orolig över mig! Hon sa att jag var tvungen att äta upp min tårta idag på min säkrings kalas och sa att jag mete äta.. jag ville bara spy och började nästan gråta. Jag får attacker ibland där tårarna lägger sig i hela ögonen och mår piss pga jag vet inte vad, kan inte fokusera och blir yr, kan de vara ångest av nått slag?? jag är så onormal och förstår inte felet på mig… Varför mår jag såhär? Kan det vara en ätstörning och ångest på samma gång? känner mig även ofta deprimerad och funderar mycket på att prata med en kurator ( vilket jag redn gjort fast för 1 åren ) men sen vet jag ju inte varför jag mår dåligt och får typ ångest över det istället… hjälp mig!!!


SVAR

user-image

Hej fina du

Det är ofta så att ätstörning och oro, ångest, depression hör ihop. Ofta mår man ju inte bra när man känner att man fastnar i mönster och tvång som man inte själv kan styra över. Om man som du gör tänker mycket på hur man ser ut, vad man ska äta och inte och hur man kan blir smalare tar ju det ofta upp en väldigt stor del av ens liv vilket i sig kan vara väldigt utmattande. Dessutom fungerar det tyvärr så att ju mindre man äter under en lång period, desto mer oro, tvång och ångest utvecklar man av den enkla anledningen att kroppen hamnar i energibrist.

Mitt råd är att du försöker prata med någon du kan anförtro dig till. Du kan också prata med kurator på skolan, om du går i skolan. Vi på Tilia, www.foreningentilia.se har också en chatt dit du kan vända dig varje kväll om du vill skriva av dig eller få tips och råd.

Man behöver inte alltid ha alla svaren själv, ofta hjälper det bara att prata med någon som lyssnar och efter hand kan man komma på fler och fler svar.

Ta hand om dig.

/Charlotte


Visningar : 1466

Senaste frågorna

Se Alla