user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Hej jag är en tjej som precis börjat 6:an. När man gick i 3-4 så brydde man sig inte så mycket men jag kände mig aldrig nöjd ändå. Jag har inte riktigt ätstörningar men jag äter nästan bara sallad hemma och i skolan. Min mamma har börjat märka och säger att jag måste äta för hon tycker att jag har blivit tunnare): men jag har alltid känt mig tjock. Jag är inte smal men jag är inte ”tjock” heller jag blir stressad när vi ska åka och simma med klassen för jag vill inte visa mig i bikini. Jag tycker att jag har stor över kropp och tycker att mina revben ser ut att tillhöra en man!!! Är det möjligt att en kvinna kan födas med mans revben? Isåfall vad kan man göra åt det? Jag ska börja att träna men det känns inte som det kommer hjälpa för jag har ”testat” att typ dra bort allt fett från magen men mina revben sticker ut och jag ser ut som en man!! Jag håller på att få panik!! Jag kommer börja träna typ 4-5 gånger i veckan och om inte det funkar vet jag inte vad jag ska göra!! Jag är bara 12 år och är rätt så liten för att banta men jag gör vad som helst!! Något annat tips för att gå ner i vikt? Jag har även blivit vegetarian för att gå ner i vikt / en desperat tjej


SVAR

user-image

Hej

Blir ledsen av att höra hur du tänker och ser på din kropp som ju egentligen är helt fantastisk.

Några vill ha större muskler, andra vill bli smalare, ha längre ben eller större bröst. Många är missnöjda med någon del av sin kropp. Varför är det så? Vem bestämmer egentligen vad som är en fin och bra kropp? Vi ser alla olika ut och vissa delar av kroppen får man bara acceptera som de är. Revbenen ser olika ut på olika människor och det är helt och fullt normalt. 

Det är lätt att börja jämföra sig med andra och tycka att det är något fel att inte se ut som den ena eller andra men tänk på dem i din klass, alla dem ser väl också olika ut?

Självklart är det bra om du tar hand om din kropp och sköter din hälsa. Men du ska inte behöva gå runt och vara missnöjd med din egen kropp, det är mycket coolare och gå in i badhuset och tänka hej, här är jag och min kropp så här ser jag ut och sedan försöka vara nöjd med det.

Det bästa är att strunta i att försöka se ut som en modell, atlet eller världsberömd jättesnygg skådespelare. I stället kan du fokusera på vad som är fint och bra med den kropp du har. Allt den kan göra, allt den kan känna. Hur än kroppsidealen ser ut, så har du en kropp som är fantastisk och värd att ta hand om.

Kram Charlotte

 


Visningar : 1564

Senaste frågorna

Se Alla