user-image
Okänd
Tjej ,13 år

Mamma o pappa bråkar hela tiden och då skriker jag åt de att sluta och säger att de är omognare än mig och min lilla syster! Då skyller de alltid bara på varandra! Om mamma råkar tappa något pappa alltid arg men mamma är alltid…”trött” och då blir det jobbigare! Snälla hjälp orkar inte mer och är rädd att de ska skiljas o pappa vill inte göra något då på kvällarna när mamma har gått o lagt sig för då är han bara sur ;( Jag menar inte att skvallra på de men blir så ledsen och arg när de bråkar! Snälla hjälp ;((((


SVAR

user-image

Hej! 

Det låter som att du har det tufft och det är jättebra att du vågar be om hjälp! Det är en jobbig sits när ens föräldrar bråkar mycket och jag förstår att det gör dig ledsen. Du har absolut ingen skuld i att dina föräldrar bråkar och du och din lillasyster har rätt till lugn och ro i ert hem. 

Finns det tillfällen där dina föräldrar inte bråkar när du skulle kunna prata med dem om hur du känner kring att de bråkar såhär mycket och hur du upplever det? Och om de inte lyssnar eller verkar kunna ta in detta, finns det någon annan utanför den närmaste familjen som du skulle kunna prata med om hur du har det? Ibland kan det vara skönt att få prata med någon utomstående så att man slipper gå och bära på det helt själv!

Om situationen inte blir bättre så vill jag råda dig till att kontakta skolhälsovården eller ungdomsmottagningen. De kan stötta dig i din situation och de kan även hjälpa dig att kontakta socialtjänsten som kan erbjuda er familj stöd av olika slag efter att de har gjort en utredning av er situation. Till exempel så kan dina föräldrar få gå och prata med någon som kanske kan hjälpa dem att reda ut sin relation. 

Som barn kan det kännas väldigt skrämmande att tänka på att ens föräldrar kanske kommer att skilja sig men ibland när föräldrar inte kan kommunicera på ett bra sätt längre utan bråkar hela tiden så kan det vara bättre att de inte längre bor ihop, i alla fall för ett tid.  

Om du vill ha mer stöd eller har fler frågor så vill jag rekommendera di att kontakta BRIS, Barnens Rätt I Samhället. De har kuratorer som man antingen kan ringa till, maila eller chatta med. 

Kolla gärna in deras hemsida: https://www.bris.se

Massa styrkehälsningar från Bonnie


Visningar : 1297

Senaste frågorna

Se Alla