user-image
Okänd
Kille ,14 år

hej jag går i skolan i 8an och vet inte om jag har vänner ens. men det finns en sak när vi har lektion i skolan så håller dom på stör mig och snackar skit om mig. när jag går till buss hål platsen så står jag där och försöker prata med dom. men då är dom uppkäftiga och retas dom beter sig som en barn unge. jag blir bara nästan förbannad när dom inte svarar. det enda är jag lite blyg och vill inte så prata med en bara som jag känner när jag var typ liten. men nu vill jag ha nya vänner men vet inte hur jag ska lösa det.


SVAR

Hej!

Du berättar att du har några i skolan som snackar skit om dig, retar och stör dig. Du har rättigheter om att trivas i skolan och bli bra behandlad av andra. Vet någon vuxen på skolan om detta? Skolan har skyldigheten att se till så att man trivs i skolan. Klokt av dig att tycka att de beter sig på ett omoget sätt, för egentligen handlar det om att problemet ligger hos dem, det är inte ditt fel. 

Hur ser det ut i övrigt i klassen och skolan, har du någon som du umgås med? Du berättar att du vill hitta nya vänner, vad har du hittills testat för att hitta nya? Det finns ju väldigt många olika sätt att hitta nya kontakter på, via föreningar/hobbys, på nätet, via vänners vänner, på annan skola, fritidsgård osv. Det är svårt att vägleda dig på rätt spår när jag inte vet så mycket om dig. Men en bra utgångspunkt är att gå efter dina intressen, där du är dig själv helt enkelt. 

Hör gärna av dig igen för att berätta mer om dig.


Visningar : 1826

Senaste frågorna

Se Alla