user-image
Okänd
Kille ,11 år

Hej! Jag är 11 år (04:a) och väger runt 40 kilo och undrar om jag är överviktig? Jag vill gå ner i vikt men vet inte några bra lår och mag övningar, har ni något tips?


SVAR

user-image

Hej! 

Om du är överviktig eller inte går inte att säga enbart på hur mycket du väger. Du kan prata med en läkare för att få veta om du har ett medicinskt behov av att gå ner i vikt, men mitt främsta tips är följande:

När du är 11 ska du verkligen inte tänka på att banta. Din kropp växer fortfarande och att banta på egen hand i så ung ålder kan skada din kropp som utvecklas för fullt fart just nu, speciellt om du inte behöver gå ner i vikt av medicinska skäl! 

Det viktigaste man kan jobba på om man är osäker på sin kropp är självförtroendet och självkänslan. Du är fin precis som du är, oavsett om du är större eller mindre. Din kropp är ett verktyg för att du ska orka med livet, och den kan göra så mycket häftigare saker. Om du känner dig väldigt osäker på dig själv så tycker jag att du ska ta kontakt med din skolkurator eller skolpsykolog! 


Visningar : 1183

Senaste frågorna

Se Alla